SLOVENSKI DIMNIK PEČARSKI ŠAMOT KAMINI BRUNNER

O podjetju

Podjetje KIP je bilo ustanovljeno v pedesetih letih prejšnjega stoletja. Njegova osnovna dejavnost so bili ognjevzdržni materiali in z njimi povezani izdelki, kot so industrijski in pečarski šamot ter z razvojem tudi dimniki – tako individulani kot industrijski. Z razpadom nekdanje skupne države in posledično tudi skupnega trga pa je razpadlo tudi tedaj družbeno podjetje KIP.
V začetku 90-ih je bilo ustanovljeno zasebno podjetje KIP, ki je s pridobljenimi izkušnjami in znanjem nadaljevalo z delom v branži ter obdržalo ime in blagovno znamko pri življenju.

Mejniki
Pomemben mejnik podjetja KIP iz leta 2006 je strateška in lastniška povezava s podjetjem Cementni izdelki Gorec iz Šentlovrenca na Dolenjskem. Skupaj z izvrstnimi kooperanti je podjetje ponudilo slovenskim kupcem celovito dimniško rešitev Slovenski dimnik.
Leta 2008 smo ponovno uvedli program pečarskega šamota oz. keramike in začeli ozaveščati potrošnike o prednostih šamota in vedno večjemu ekonomskemu pomenu akumulacije toplote. Zastopamo in tržimo proizvodnji program pionirjev nemške šamotarske industrije, podjetja Wolfshöher Tonwerke.

PartnerNemško družinsko podjetje Wolfshöher Tonwerke je pionir nemške šamotarske industrije; njihovi začetki segajo v leto 1856.

Kontakt

Tovarna

KIP dimniški inženiring d.o.o.
Šentlovrenc 21
8212 Velika Loka

telefon:
07/304 83 55
040/120 120
faks:
07/304 86 10
e-mail: